Tibi Olteanu Studio

  • Nunta
  • Portret
  • Fashion
  • Familie
  • Copii

Fotograf Nunta Craiova

fotograf nunta craiova
fotograf nunta craiova
fotograf craiova

Fotograf nunta craiova? O data cu dezvoltarea teghnologiei, fotografia a devenit pentru multi dintre noi parte din viata. Toata lumea face poze cu telefoane inteligente ce detin camere din ce in ce mai performante, camere foto compacte sau  profesionale, imortalizam orice, click si share pe retele de socializare sau intre prieteni. Fotografia a devenit o a doua noastra natura, ne-am obisnuit atat de mult sa o folosim, sa o privim si sa o utilizam insa aceasta nu presupune ca avem cu totii o educatie vizuala.

In decursul timpului fotografia a folosit ca mijloc de exprimare artistica, ca mod de comunicare, ca instrument de documentare, explorare si  critica. Azi cu totii o avem la indemana si fiecare dintre noi poate profita de beneficiile ei. Insa fotografia va ramane mereu subiectiva, versatila si mai mereu va exista un decalaj intre  vizionarea unei fotografii si intelegerea acesteia.

Atunci cand incepi sa gandesti, sa percepi si sa vezi lumina, cand dezvolti idei, intelegi tehnici, compozitie, stil si vezi diferite moduri de exprimare artisica, deja fotografia prinde alte contururi.

Si ce e cel mai frumos la ea este ca poti alege ce poveste sa spui cu ajutorul ei. Noi am ales sa spunem povestile oamenilor fericiti.

Daca acum cativa zeci de ani fotografia de nunta in Romania si nu numai, debuta timid si cu stangul fiind considerata o copie ieftina, cu timpul aceasta a inceput sa fie recunoscuta ca si gen fotografic  care deja devine extrem de popular si iubit in intreaga lume. Si pentru ca mereu trebuie sa incepi de undeva, asa am inceput si noi, cu ani in urma cu pasiune si dorinta de a fi cel mai bun fotograf nunta Craiova. Cu inconstienta tineretii, cu mult curaj, dorinta de a experimenta, pasiune care atunci cand esti tanar consideri ca este suficienta pentru orice, ne-am aruncat in hatisul unei industrii in plina ascensiune. Inaintea erei digitale, in vremea in care fotografia de nunta se realiza pe film iar la un eveniment foloseai patru filme si nu exista notiunea de testare sau incercare, cand nu se punea problema de stabilizare si cadrele erau limitate, trebuia sa ai o altfel de relatie cu aparatul foto, una fizica, un proces real si nu unul virtual. De fapt asta era frumusetea, ca trebuia sa intelegi un proces logic si sa iti creezi set-up-uri functionale, ca sa nu mai vorbim de frumusetea imaginii si de elementul de necunoscut pe care il aducea fotografia pe film. La eveniment insa trebuia sa fii rapid, sa fii creativ si sa uiti de limitari.

In anii ce au urmat tehnica a evoluat si de la cele patru filme de cate 36 de pozitii cu care mergeam la nunta, cu un aparat atarnat de gat si multa pasiune am trecut la un alt nivel. Un nivel de responsabilitate, de responsabilizare, un nivel care ne-a slefuit si ne-a aratat ca doar cu pasiune nu poti sa mergi mai departe, sa evoluezi si sa devii mai bun. Am invatat ca ne trebuie mai mult si ca in spatele imaginilor de nunta trebuie sa stea mult studiu. Asa ca anii ce au urmat au fost definitorii pentru dezvoltarea ca fotograf. Pe langa elemente tehnice, lumina, posing, compozitie, nunta este un moment in timp, ce nu se mai intoarce dar ca si clint iti doresti sa il ai viu peste ani, de aceea documentarea evenimentului este o latura foarte importanta care trebuie impletita cu atentie atunci cand ai in mainile tale responsabilitatea unor aminitri.

In spatele acestei meserii, acestui stil de viata pe care ni l-am format stau ani de incercari, experiente, studiu, ani in care am interactionat cu sute, mii de oameni care ne-au influentat munca, viata, felul de a percepe si simtii fotografia, ani de investitii in echipamente dar cea mai importanta investitie este cea in noi si in cunostiintele noastre din dorinta si ambitia de a fi printre cei mai buni fotografi. Nu stim daca am ajuns acolo dar cu siguranta acesta este obiectivul nostru si cat timp vom practica aceasta meserie nu ne vom opri din perfectionare.

error:

Content is protected. Right-click function is disabled.

× Contacteaza-ne pe Whatsapp